بهترین عطر زنانه
بو چه میباشد؟
میشود دوستان خوب
با دقت به اینکه خیلی از اشخاص با جور و ساختار رایحه شناخت ندارند، دراین نوشتهی علمیهمت خوا هیم کرد تا راجع به آنها با شما سخن کنیم و بگوییم که بو چه چیزی است ، در واقع میخواهیم دراین نوشتهی علمیعطرها را بشناسیم.
عطرها از بخشهای متعدد مواد طبیعی و تصنعی و مصنوعی مانند مواد گیاهی و یا این که جانوری ساخته شدهاند. در بخش گیاهی این نصیبها دربرگیرنده گل، برگ، تنه، ریشه، ساقه، میوه، دانه و … میباشند. از گیاهانی که در صنعت عطرسازی کاربرد فراوانی دارا هستند میقدرت به ترنج (برگاموت)، هل، سدر، یاسمن، زنبق زردرنگ و … اسم پیروزی. گیاهانی که بیشترین اهمیت را در عطرسازی دارا هستند با دقت به قسمتی که آیتم به کارگیری قرار میگیرد دربرگیرنده روغن طبیعی رز، عصاره یاسمن و گلهای پرتقال اشاره نمود.
مهمترین لحظات شم کردن رایحه
عطرها دارنده تفاوتهای متعددی با یکدیگر میباشند. در موقعیت کلی، هر رایحه از سه جزء جداگانه (نوت Note) تشکیل یافته میباشد. اولین جزء، نوت اول یا این که آغازین (Top Note) بو میباشد. در نوت آغازین معمولاً از فرّارترین ماده که معلومترین عطر را دارا است به کارگیری میشود، این نوت در ساخت بو کاربرد فراوانی دارااست به دلیل آن که اثر آن که اولی حسی میباشد که فرد در اولی عکس العمل با آن بو فیس میگیرد و معمولاً بعداز یکسری دقیقه انتها میپذیرد. توانمندی این اثر میتواند منجر جذب اضافه مشتری شود. عطر این مرحله جدید و تند بوده و ترکیباتی که درین مرحله دخیل میباشند دارنده بوی تند میباشند، شدیداً گریزو فرار بوده و باگاز تبخیر میگردد.
اثر بعدی اثر اصلی بو یا این که به عبارتی اثر ثانویه میباشد. به عبارتی حسی که شما بعداز بوکردن پوست آغشته به رایحه بعداز ده عدد پانزده دقیقه حس میکنید. در واقع وقتی که بو نخستین از در میان میرود، این اثر آشکار میگردد. بهاین مرحله، مرحله میانی (Middle Note) نیز گفته میگردد. این اثر معدود فرَار میباشد و عموماً عصاره یک گل (بنفشه، رز، یاس و …) میباشد. این عطر بدنه اصلی بو را تشکیل میدهد و نقش ملایم کننده بو تند (اثر نخستین) را بر عهده داراست.
اثر یا این که مرحله نهایی رایحه تماما احساساتی میباشد، این اثر بعداز کم آب شدن و یا این که احیانا جذب شدن بو به پوست تن شم میگردد. در مرحله آخرین، از ترکیبات ثبتکننده به کارگیری میگردد و به همین ادله به آن نوت اساس (Base Note) گفته میشود.
نواخت نتها در رایحه
در عطرهای کیفیت بالا، نواخت نوتها قانونمند میباشد و هر نوت در طول مطلوب خویش نواخته میگردد و به تصحیح نواختی غیرخطی داراست. در عطرهای بیکیفیت علاوه بر به کارگیری از مواد تصنعی و مصنوعی نامرغوب، بو رایحه به شکلی تماماً یکنواخت پخش گردیده و نوتها از فراز و فرود یکسان برخوردارند. پباده سازی نوتها در تولید بو فعالیت مشقت بار، پیچیده و بسیار ظریفی میباشد که نیاز به فراگیری تخصصی و دراز مقطع داراست. مکتب دارای اعتبار عطرسازی ژیودان در سوییس از گزاره اماکنی میباشد که در آن به دانشجو یان این حرفه، هنر عطرسازی بطور رشتهای فراگیری داده میگردد.
عطرها را در مجموع میقدرت به دو تیم عمده تقسیم کرد. یکی از عطرهای مایع که طیف بسیار وسیعی از عطرها را به خویش اختصاص میدهد و دیگری عطرهای جامد که به طورهای مختلفی وجود دارا هستند. از عمده عطرهای جامد میاقتدار به عود، مُشک وتردید جامد و عطرهای شیمیایی جامد اشاره نمود.
عطرها را با دقت به شیوه تولیدشان به دو مجموعه عمده و وسیع طبیعی و شیمیایی تقسیم میشوند:
عطرهای طبیعی
عطرهای طبیعی به عطرهایی گفته میشود که نتایج تغییرو تحول مواد به طور کاملً طبیعی میباشند. مثلا رایحه گل محمدی که به عبارتی گلاب خودمان میباشد یا این که بو گل یاس و دیگر عطرهایی که از تغلیظ عصاره گلهای متعدد به دست میآیند. در کشورایران عصاره رقیق گردیده رایحه گل محمدی (گلاب) را به طور خوراکی مصرف مینمایند. میگویند نبی اسلام (ص) از این رایحه به کارگیری میکرده، به همین عامل به گل محمدی به شهرت رسیده است.
بو چه چیزی است (فیض پژوهشها فردی)
پژوهشها اینجانب در فضای مجازی که بسیار برای خودم هم دیدنی بود نشان میاعطا کرد که یکیاز طبیعیترین و مرغوبترین عطرهای طبیعی عالم، عطری میباشد بنام مشک خُبدن که از ناف آهوی چینی به اسم “آهوی خُبدن” بدست میآید. این آهو در دشت خُبدن در چین معاش میکند.
مُشک وتردید ماده خوشبویی میباشد که معمولاً از نافه فرآورده نر آهوی ختن گرفته میگردد. انبانای در تحت شکم این آهو موجود هست که در آن مادهای لزج و شکلاتی رنگ موجود است که در بهار آهو آن را در اثر خارش به سنگ میکشد. این ماده بعد کم آب گردیده و در اثر تماس با دور و اطراف حریم می افتد. شایسته ترین دسته مُشک و تردید از آهوان چینییا تبتی میباشد. با این اکنون این مشک در نپال و روسیه هم تهیه و تنظیم میگردد. گفته میگردد برای تصاحب کردن مشک از نافه آهو، این حیوان را میکشند. به همین برهان امروزه از مشک شیمیایی در رایحه به کار گیری میگردد (برگرفته از ویکیپدیا).