loading...

مرجع رسمی مقالات عطر

مقالات عطر

بازدید : 525
پنجشنبه 14 اسفند 1398 زمان : 22:22

بهترین عطر زنانه
قرون پیش، رایحه تحت عنوان ماده‌‌‌ای برای خوشبو کردن دور و اطراف در مراسم مذهبی مصریان سوزانده می‌شد. در آن عصر استعمال از این مواد خوشبو فقط به آئین‌ها و تشریفات مذهبی اختصاص داشت ولی کم کم از این مواد برای ساختن پماد جهت التیام و معالجه جراحت‌های پوستی نیز استعمال شد.
در حین قرن هفدهم، استعمال از بوی خوش و رایحه تماما در میان مردم رایج شد. دستکش‌های معطر در فرانسه به بازار آمدند و در سال 1656 بود که اولی صنف سازندگان بو تاسیس شد.
به کارگیری از رایحه در مملکت فرانسه بیش از دیگر نقاط عالم تخت گاز ارتقاء پیدا کرد.
در قرن 18 با ایجاد ادکلن (Eau de cologne) انقلابی در صنعت بو سازی به وقوع ضمیمه. ادکلن که در آن عصر ترکیبی بود از گیاهان رزماری، نارنج و لیمو مورد‌ها به کارگیری فراوانی داشت. از آن گزاره می‌شود به به کارگیری از آن برای خوشبو کردن آب گرمابه، خوشبو کردن آب میوه‌ها و شکر، بعنوان شستشو دهنده و خوشبو کننده دهن، جزئی از مواد آفریننده پمادها و ... اشاره نمود.
برای اولی توشه در قرن هجدهم، در فرانسه بو به طور مایعی باطن بطری‌های شیشه‌‌‌ای دکوری به بازار آمد و شیشه‌های بو به‌تدریج میان مردم محبوبیت پیدا کردند.
در قرن نوزدهم، انقلاب فرانسه ناخواسته منجر شد تا پر نمک و اشتیاق مردم این مملکت برای استعمال از بو معدود شود. البته بعداز سپری شد تعدادی سال مردم مجددآ میل شدیدشان را برای استعمال از کالاهای گران‌قیمت مانند بو ابراز کردند.
از آن دوره تا به امروز بوهای نو در شیشه‌های منحصر بو با طرح‌ها و بسته بندی‌های متنوع به بازار عرضه می‌شوند.
عمل با رایحه یک فن سابق میباشد که نیاز مسلما لطیف و مهارت خاصی دارااست. یونانی‌ها و رومی‌ها آبمیوه‌های خویش را با رز و بنفشه معطر می‌کردند. البته در هر هم اکنون تقطیر سیستماتیک عطرها در قرنها وسطی بوسیله محققان مسلمان رخ گرفت. تاجرهای ونیزی چاشنی جات و عطرهای گردآوری گردیده از کاروان‌های آسیایی را توسط کشتی‌ها و وسایل حمل و نقل آن عصر در سرتاسر اروپا پخش می‌کردند.
اسانس‌ها بسیار فرارند و از گل، برگ، میوه و علف‌ها و ریشه‌های گیاهی به دست آمده و در طولانی تر مورد‌ها از یک بخش یگانه از گیاه به دست می‌آیند. برای مثال از گل رز، شکوفه‌های نارنج، هسته بادام، برگ آویشن، پوست دارچین، چوب سندل یا این که سرو و میوه جوز هندی می‌اقتدار اسم موفقیت. این روغن‌ها از سرتاسر دنیا مهیا می‌شوند. چوب کفش تابستانی که بسیار گران نیز میباشد از هندوستان، گل‌های رز از بلغارستان، آفریقای شمالی و فرانسه و ...، مثال تولیدات حیوانی نیز مشک (مشک از غده کوچکی در نزدیک آلت تناسلی آهوی مشک زای نر) و بیدستر (بیدستر از ترشحات حیوانی مشابه به خز به دست می‌آید) می‌باشند. از آنجا که تقاضا برای مصرف عصاره‌ها روز آپ دیت ارتقاء مییابد، برای همین عطرهای صنعتی به صورت روزافزونی جای عطرهای طبیعی را می‌گیرند.

مواد تولید کننده بو
بو آمیزه‌‌‌ای از روغنهای اساسی، ترکیبات معطر، اثبات کننده و الکل هست. روغن‌های اساسی از روش تـقـطـیر گـلهـا، گیاهان و علفها بدست میاید. چنانچه عصاره گیری از روش تـقطیر مـیــسر نباشد بوسیله روغنهای جاذب این عمل چهره می‌گـیـرد، مانند گل یاس. عصاره گیری به وسیله روغنهای جاذب در اصل کار استخراج بوسیله جذب مواد معطر بداخل موم و بعد از آن استخراج و مستقل سازی روغن بدبو به وسیله الکل می‌باشد. در سـاختـن عـطر مواد شیمیایی معطر نیز بکار میرود. ثـابـت کننده‌ها که وظیفه لینک دادن و متصل کردن عطرهای متعدد را بعهده دارا هستند دربرگیرنده بلسان (درخت گل حنا)، عنـبر سائـل و شیره غـدد بـودار آهـوی مشک (نــوع غلیظ آن بدبو بوده ولی در محلول الکل به عـنـوان عـامـل حفظ کننده کاربرد داراست). میـزان الکل افزوده بستگی به گونه عـطر دارااست.
هر دسته بو حداقل از سه جزء تشکیل یافته میباشد که فراریت و وزن ‏مولکولی آن‌ها تا حدی با هم تفاوت دارا‌هستند.
تاپ نوت: فرارترین ماده و مشخصترین رایحه را دارا بوده ‏و در ساخت رایحه کاربرد داراست.‏
میدل نوت : کمتر فرار و گریز میباشد و عموما عصاره یک ‏گل (بنفشه ، یاس و غیره) میباشد.‏
اندنوت : کمترین فراریت را داراست و معمولا یک رزین یا این که پلیمر مومی‌‏میباشد.‏
سیوتون، اصلی‌ترین آفریننده رایحه اضافه عطرها اجزای اکثری دارا هستند و از نظر شیمیایی غالبا ‏کمپلکس می‌باشند. با پیشرفت تجزیه مواد رایحه طبیعی ، مصرف ترکیبات آلی ‏سنتزی خالص که بوی آنان همانند بوی بو خاصی است، بسیار ‏معمول شده‌است. مثال آن سیوتون ، یک کتون حلقوی میباشد که از سیویت ‏بدست می‌آید. سیویت ، ماده‌ای میباشد که از غده‌های گربه سیویت ترشح ‏میشود.
گربه سیویت، حیوانی مشابه به گربه میباشد که در اتیوپی و افریقای ‏مرکزی یافت میگردد.‏ سیوتون در بو سازی بها بسیار دارااست. امروزه سیوتون بصورت سنتزی ‏وجود دارد. برای سنتز سیوتون ، ابتدا 8 ، هگزادکان ـ1 ، 16، دی ‏کربوکسیلیک اسید تنظیم میکنند و بعد آنرا بصورت رینگ در میاورند. یون توریم (Th+4) کاتالیزور مسدود شدن این رینگ میباشد.
سیویت، مانند مشک، تیم‌ای از مواد جاذب جنسی میباشد. این مواد ‏جاذب جنسی در عطرهای اثر گذار با زیرکی به وسیله بوهای گل و گیاهی ‏پوشانده میشوند. جاذبه نخستین از بوی خوش نتایج می‌گردد. ولی اثر ‏اساسی ناشی از سیویتون یا این که مشک میباشد.‏
بقیه ترکیبات رایحه
ترکیبات دیگری که در عطرها بکار می‌روند، مشتمل بر الکلها و استرهایی با وزن ‏مولکولی زیادند. یک مثال، ژرانیول (با نقطه جوش‎‎‏ 230 جایگاه سانتی‌گراد) یک جزء اصلی از ‏روغن ژرانیوم (شمعدانی معطر) ترکیه‌ای میباشد.‏ استرهای این الکل ، برای ساختن ماده معطر سنتزی که بوی رز داراست، در ‏عطرسازی بکار می‌رود. به عنوان مثال استری که از برخورد فی مابین ژرانیول و اسید فرمیک تشکیل می‌گردد، بوی رز داراست.‏
عطرها نوعا 10% تا 25% اسانس رایحه و 75% تا 80% الکل و یک اثبات ‏کننده برای نگه داشتن روغن‌های اسانسی دارااست. عطرها به طولانی تر مواد ‏آرایشی افزوده می‌شوند تا فرآورده بدست آمده بوی مناسب داشته باشد؛ ‏این مواد بوهای طبیعی و دیگر اجزایی مانند مواد جاذب جنسی را می‌‏پوشانند. آنان بعلت داشتن الکل، خواص ضدعفونی و باکتری‌کشی ‏ملایمی‌دارا‌هستند.‏
نکاتی در رابطه با رایحه و به کارگیری از آن
فرق فی مابین رایحه، ادو پرفوم، ادو دستشویی و ادو کلن در چه می‌باشد؟
واحد سنجش در شناسایی رایحه ۴۰% میباشد. همانطور که طلای ۱۸ تا ۲۴ عیار یا این که نقره ۸۰ تا ۱۰۰ مرغوب تا خالص خوانده می‌گردد، ترازو رایحه نیز ۴۰% میباشد یعنی از عصاره‌ ( اسانس، جوهره) به دست آمده ۴۰% بو خالص باشد و مابقی آن آب و الکل و دیگر افزودنی‌ها که آن خالص‌ترین و گران‌ترین عصاره‌هاست. حال معیاربندی عطرها از همین واحد سنجش غلظت استارت می‌گردد
فرق این تولید‌ها فقط در معیار غلظت عصاره روغنی خالق بوهای متعدد میباشد. واضح میباشد هر قدر غلظت عصاره روغنی در یک رایحه اضافه باشد، ماندگاری اش بیش تر خواهد بود.
انـواع عـطـر و خـواص آنـها
هــمان طـور کـه درصد (غلظت) ترکیبات معطر (اروماتیک) کاهش مییابد، شـدت و ارتفاع عـمـر بو نیز کاهش می‌یابد. تـرکیـب آب و الـکل بعنوان حلال مواد معطر بکار میرود. در فعالیت گرمای تن باعث می‌شود تـا حـلال بـسرعت تـبـخیر گردیده و عـطر بـر روی پـوست بـاقـی بـماند تا بتدریج طی یک‌سری ساعت تبخیر گردد.
ما مجبوریم از به عبارتی ترازو چشایی برای شناسایی مدل بوی بو به کار گیری کنیم: “شیرین”، “تلخ”، “ترش”. چندین منزلت‌بندی‌ دیگر مانند اشکال بو‌ی گل‌ها یا این که میوه‌ها یا این که حتی بوی چوب درختان و شکلات و توتون نیز موجود هست البته این سه مدل بو به بیشتر‌ی “سرد” و “گرم” بی آلایش‌ترین معیارهای ما برای شناسایی عطرها می‌باشند. علاوه بر صفات “تند” و “ملایم” شاید بشود صفت‌های “سنگین” یا این که “سبک” را هم به فعالیت موفقیت. برخی از عطرها ترکیبی از این سه عطر به بیشتر‌ی سردی و گرمی‌می‌باشند به عنوان مثالً عطرهای گرم و شیرین یا این که سرد و تلخ یا این که تند و شیرین با تندی و ملایمت‌های گوناگون.
عطرهای گرم و شیرین و تلخ : مطلوب برای فصول سرد یا این که بخشها سردسیر
عطرهای سرد و تلخ یا این که ترش : مطلوب برای فصول گرم یا این که بخش‌ها گرمسیر و مجالس صمیمانه
عطرهای تند از هر دسته : برای میهمانی‌ها و مجالس
جور و فصل به کار گیری هم اما اولیه بستگی به ذائقه‌ی بویایی شما دارااست.
معیارهائی که برای تعریف غِلظت تقریبی یک رایحه با استعمال از درصد و یا این که حجم روغن معطر در آن، گزینه استعمال قرار گیرد معمولاً غیر قابل درک و غیر ظریف میباشند. فهرستی از لغات معمول به شرح ذیل ارائه شده است:
پودر رایحه: دربرگیرنده ۳۱٪ اسانس عطری در پودر تالک آرایشی سوای وجود الکل است.
عصاره رایحه یا این که perfume : با غلظتی دربین ۱۵–۴۰٪ از مواد معطر غلیظ‌ترین، خالصترین، ماندگارترین و در عین حالا گرانترین جور بو میباشد.
اسپریت دو پرفیوم یا این که ESdP : دربرگیرنده ۱۵–۳۰٪ مواد معطره، یک ادغام که به تدریج دربین عصاره رایحه و ادوپرفیوم به کارگیری می‌گردد.
ادو پرفیوم یا این که: EdP با غلظتی نزدیک به ۱۰–۲۰٪ رایج‌ترین دسته رایحه میباشد که ماندگاری قابل قبولی داراست و به گرانی رایحه هم وجود ندارد. این دسته رایحه را با عبارت (millésime) نیز نشان می‌دهند.
ادو تویلت یا این که EdT : نزدیک به ۵–۱۵٪ غلظت داشته و بوی ملایمی‌دارااست که ماندگاری متعددی هم ندارد و برای تمدید بوی آن بایستی یکسری توشه در زمان روز از آن استعمال شود.
ادوکلن یا این که EdC : با غلظتی نزدیک به ۳–۸٪ از مواد معطر لازم به ذکر میباشد که عبارت Original Eau de Cologne یک اسم تجاری تثبیت شده‌است.
پرفیوم میست : با غلظت ۳–۸٪ مواد معطره در حلال غیر الکلی.
اسپلش و افترشیو (EdS) : با ۱–۳٪ غلظت مواد معطره.

در تمام این محصول‌ها اتانول و یا این که مخلوط آب و اتانول تحت عنوان حلال مواد معطر به فعالیت می‌رود. روغن‌های معطر میتوانند در روغن‌های بی‌بوی دیگری نظیر روغن نارگیل تصفیه گردیده و یا این که موم‌های مایعی نظیر روغن جوجویا (Jojoba oil) حل شوند. در گونه‌های نامرغوب عطرها در حلال‌های فراری زیرا اِخیس نیز حل می‌شود.
این بود فرق رایحه با ادکلن که اما روی شیشه‌ی آنان با آرم FL.OZ درج شده که هریک در چه منزلت‌ای می‌باشند و این عدد هم هیچ ربطی به مرغوبیت و کیفیت یک ادکلن ندارد. ادکلن و ادوتوالت نیز فرق چندانی از لحاظ مصرف با هم ندارند و اینجا تنها یک طبقه‌بندی تجاری و مدل به کار گیری متبوع بوده میباشد. به صورت معمول ما به ادوتوالت هم ادکلن می‌گوییم.
چرا بعضا از بوها نسبت به سایر ماندگاری بیشتری دارا‌هستند؟
افرادی که پوستی چرب دارا هستند معمولا بوی عطرشان نسبت به اشخاصی که پوست کم آب دارا‌هستند، ماندگاری بیشتری داراست. چون پوست چرب به صورت طبیعی مرطوب میباشد و رطوبت سبب ساز مراقبت و ماندگاری بوی بو می‌گردد.
چه کنیم تا بوی عطرمان بیش تر بماند؟
همان طور که گفته شد ماندگاری بوی بو بسته به کم آب یا این که چرب بودن پوست، در اشخاص متفاوت متعدد میباشد. در چهره قابلیت در زمان روز، بو خویش را تجدید فرمایید.
متخصصین ایجاد تولیدات بهداشتی توصیه میکنند که بو را به پشت گوش‌ها و گردن خویش بزنید و مقدار پاره‌‌‌ای را هم بر روی پوست بدنتان استعمال نمایید. با این فعالیت بوی بو شما پخش می‌شود و سریع از فی مابین نمی‌رود. یک اسپری کوچک روی موها منجر میگردد بوی بو شما در تمام روز باقی بماند.
چرا کلیه عطرها الکل دارا هستند؟
چون الکل سبب ساز می‌شود رایحه روی پوستتان نمانده و از پوست شما متصاعد شود. سوای وجود الکل در رایحه، شما فقط کسی خواهید بود که متوجه می‌شوید رایحه زده اید.
چه کنیم که عطرمان دیرتر فاسد شود ؟
شیشه بو را در محل کم آب، خنک و دور از پنجره و نوروروشنایی خورشید نگه دارید؛ چون فروغ خورشید سبب بروز اختلالاتی در مواد تشکیل دهنده رایحه گردیده و آن را از فی مابین میبرد. در کل برای اینکه شیشه رایحه قدمت بیشتری داشته باشد، توصیه میشود آن را مدام باطن باکس اش نگه دارید.
چرا بوی یک گونه رایحه در اشخاص متفاوت متعدد میباشد؟
ادغام شیمیایی تن, رژیم غذایی و سن افراد بر عطری که به پوست زده می‌گردد تاثیر میگذارد. درضمن, بو دارنده اکثری از روغن‌های اسانس دار هست. بعضا از روغن‌های اسانس دار تاثیر متفاوتی بر روی پوست افراد میگذارد و احتمال داراست که برخی از آنان جذب پوست شود. همین مساله سبب می‌گردد تا بویی از پوست متصاعد شود و در سود بوی رایحه نیز متعدد شود.
بو را چه‌گونه استعمال می‌نمایند؟
در کمال تعجب مشاهده می‌کنیم که اکثری از اشخاص نمی‌دانند که بو را به کجای پوست خودشان بزنند. رایحه می‌بایست به نقاطی که دارنده نبض میباشد زده بشود. در واقعیت, نقاط دارنده نبض, نقاطی میباشند که مسافت رگها از سطح پوست به کمترین حد خویش می‌رسد و در همین نقاط, رگهای خونی حرارت بیشتری از خودشان میدهند که به طور یک پمپ کوچک بو فعالیت مینماید و بوی بو نیز بهتر متصاعد میشود.
نقاط دارنده نبض عبارت میباشد از : مچ دست, پشت گوش, پشت زانوی پا و پشت آرنج دست نصیب پائین گلو. درضمن برای اینکه بوی بو دوام بیشتری داشته باشد, روی مچ‌های پا نیز زده می‌شود که جریان متصاعد شدن رایحه را از پائین به بالا قابلیت و امکان پذیر می‌سازد.
عامل‌ها مختلفی می‌توانند بر چگونگی تأثیر عطرها بر تن کاربر و در غایت بوی عطر بو مؤثر واقع شوند. از رژیم غذایی تحت عنوان یکی‌از این کارداران می‌قدرت اسم پیروزی، به طوریکه مصرف غذاهای تند و چرب شدت بو عطرها را ارتقا می‌دهد.مصرف داروها نیز قادر است مختصات بو را ذیل تأثیر قرار دهد.بی آبیِ نِسبی پوست کاربر نیز مهم میباشد، عطرها بر روی پوست‌های چرب مقطع بیشتری نسبت به پوست‌های کم آب پخش رایحه دارا‌هستند.
قبلی از این که یک بو الکلی در شیشه بسته بندی و به بازار ارایه شود، بایستی مدتی حفظ شود و این دوره به خیال و خاطر آن میباشد که درصورتی که چربی و یا این که نوعی از مواد اول در بو وجود داشته باشد، رسوب داده و غیروابسته شود. این دوره دو ماه به ارتفاع می‌انجامد.
چرا بعضی از عطرها لوکس می‌باشند؟
عطرها دارنده مقدار معینی از مواد تشکیل دهنده طبیعی گران‌قیمت میباشند. برای ساختن 452 گرم روغن گل محمدی, بیش تر از یک بدن گلبرگ گل به کار گیری می‌گردد که سه عدد چهار هزار دلار هزینه در بر داراست. همین مساله در رابطه بخش اعظمی‌از گونه‌های روغن‌های اسانس دار نیز راست گو میباشد.
چه مواقعی را می‌بایست در محافظت رایحه رعایت کرد؟
بو, می‌بایست بدور از حرارت یا این که سرمای بیشتراز حد مراقبت بشود. درضمن, در شیشه رایحه بایستی سفت بسته شود تا از بخار شدن آن پرهیز گردد. از قرار دادن رایحه برای زمان طولانی در قبال تابش روشنایی خورشید نیز دوری بشود.
عطرهای الکلی بهتر میباشد در ظروف شیشه‌‌‌ای محافظت شوند و از ورود هوا و نوروروشنایی در آن‌ها خودداری شود.
آیا رایحه مصارف دیگری بجز به کار گیری آن روی پوست دارااست؟
به هنگام استحمام, میتوان چندین قطره از رایحه دلخواه را در آب وان سرازیرشد. ضمنا به هنگام شستشوی خرقه‌های ذیل نیز می‌قدرت چندین قطره از رایحه دلخواه را به آب شستشو جاری شد یا این که آن را روی گل‌های تصنعی و مصنوعی اسپری کرد.
بو بو مردانه
در اصل بو‌ها برای حالت و حالت‌های متعدد پباده سازی و ایجاد میشوند تا محترم، فصل، حالت و شرایط شخص تناسب بی نقص داشته باشند. ولی مورد‌ها دیگری از قبیل ساعت، دوره در حین روز نیز تاثیر بسزایی خواهند داشت. به این ترتیب، هیچ سیرتکامل استاندارد یا این که واحد سنجش ویژه‌‌‌ای برای ارتقا اثر بخشی بو رایحه نیست. بر این شالوده عطر‌های مردانه به تیم‌های: نو (همانند بو‌های زنانه)، آروماتیک (مرکبات استوقدوس و شمعدانی ) و چوب (جلبک دریایی سدر لبنان)تقسیم بندی میشود.بر این پایه عطرها با دقت به رنگ پوست و مال پوست به اشکال مختلفی تقسیم می‌گردد.بر همین پایه برای اشخاصی که پوست پر‌نور دارا‌هستند به کارگیری از عطرهایی که بو گل‌ها در آن‌ها به فعالیت رفته پیشنهاد می‌شود و برای پوست‌های گندمی‌به عمل بردن عطر‌های oriental یا این که مشرق زمینی مطلوب خیس میباشد. در عین درحال حاضر کسانی که پوست روشنی دارا‌هستند بهتر میباشد از بوهای خنک و ترش یا این که خنک و تلخ به کار گیری نمایند زیرا این عطر‌ها با پوستشان سازش بیشتری داراست و دوامش هم اضافه میباشد.به اشخاص سبزه و گندمی‌هم عطر‌های گرم و شیرین پیشنهاد میشود.
طرز تعیین بو مطلوب
بهتر عصر برای خرید بو صبح است، زیرا در صبح تشخیص بو رایحه اسان خیس میباشد.
بعضی اشخاص اکثر اوقات از یک دسته رایحه استعمال می‌نمایند اما سفارش میشود که عطرتان را از روی فصل تعیین فرمائید ، عطرهای گرم و تند برای فصل سرد و عطرهای سرد ، شیرین و بو گل‌ها برای فصل گرم تعیین قابل قبولی است.
گذشته از این که برای خرید رایحه بروید از هیچ سیرتکامل بو و خوشبو کننده‌‌‌ای به کار گیری نکنید زیرا تعیین بهتر را برای شما طاقت فرسا می‌کند ، عطرهای سرد و ترش منجر ادب روحی و رفع خستگی می‌گردند.
بو سرد به عطری می‌گویند که شم خنکی و طراوت را القاء ‌نماید و استشمام این عطرها معمولاً سبب ساز می‌شود که مزهِ میوه‌هایی مانند هندوانه را بخاطر اورید.

مرد هندی که 30 ساله مجسمه است
نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 2

آمار سایت
  • کل مطالب : 23
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 42
  • بازدید کننده امروز : 36
  • باردید دیروز : 19
  • بازدید کننده دیروز : 20
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 249
  • بازدید ماه : 1543
  • بازدید سال : 52246
  • بازدید کلی : 87973
  • کدهای اختصاصی